Best Franchise Leader- Διάκριση για τον Γρηγόρη!


Ο κ. Βλάσσης Γεωργάτος , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Γρηγόρης Μικρογεύματα, βραβεύθηκε ως Best Franchise Leader (Βραβείο Καλύτερης Ηγεσίας Franchise), στην τελετή απονομής των Βραβείων Franchise 2016, που διοργανώθηκε από το περιοδικό Franchise
Business.

Η συγκεκριμένη βράβευση έρχεται ως επιστέγασμα των επιτυχημένων επιλογών του στην αγορά του franchise και ειδικότερα στην ηγεσία της Γρηγόρης Μικρογεύματα, εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Επισφραγίζει την εμπιστοσύνη των υπαρχόντων και δυνητικών συνεργατών franchisee, οι οποίοι διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανοδική πορεία και επιτυχία της αλυσίδας.
Ο Γρηγόρης που φέτος κλείνει τα 44 χρόνια δραστηριότητας, αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ και μικρογευμάτων στην Ελλάδα και την 7η σε Ευρωπαϊκή κατάταξη. Περιλαμβάνει περισσότερα από 285 σημεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Αλβανία και Μπαχάμες. Πρόσφατα μάλιστα, το Νοέμβριο 2015, ο Γρηγόρης επεκτάθηκε και στη Γερμανία ανοίγοντας το πρώτο του κατάστημα στο Βερολίνο, στη φημισμένη Alexanderplatz.

Η επέκταση της δραστηριότητας σε μια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, στις παρούσες οικονομικές συνθήκες, αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό εγχείρημα, το οποίο αποδεικνύει τη δυναμική του franchise αλλά την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και προϊόντων του Γρηγόρη.
Η 8η εκδήλωση απονομής των ΒΡΑΒΕΙΩΝ FRANCHISE πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, στο Palmie bistro στο Κεφαλάρι υπό τις αιγίδες του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΕΒΕΑ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), με Μέγα Χορηγό τα Palmie bistro, διοργανωτή το περιοδικό FRANCHISE BUSINESS και κεντρικό παρουσιαστή τον Θέμη Σαρανταένα. Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση καθώς, μεταξύ άλλων, το Franchise Business επιβραβεύει τις αλυσίδες, τους managers και τους επιχειρηματίες του franchising, που συνεχίζουν να επενδύουν, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να παραμένουν ανταγωνιστικές.

Ο κ. Γεωργάτος, δήλωσε με αφορμή τη φετινή βράβευση : «Αυτό το βραβείο έρχεται ως επιβεβαίωση της δέσμευσής μας στο franchise και αφιερώνεται τόσο στους συνεργάτες franchisees όσο και στους εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές που εμπιστεύονται το όνομα Γρηγόρης όλα αυτά τα χρόνια.»

Για τον Γρηγόρη:
Ο Γρηγόρης με μακρόχρονη παρουσία στη αγορά και πείρα 44 ετών, πιστός στις αξίες του, γεμίζει με μεράκι το στομάχι και την καρδιά των φίλων του από το 1972. Η οικογένεια του Γρηγόρη, σήμερα η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ και μικρογευμάτων στην Ελλάδα και 8η σε Ευρωπαϊκή κατάταξη, περιλαμβάνει πάνω από 284 σημεία σε όλο τον κόσμο και υποδέχεται 200.000 καθημερινούς επισκέπτες. Τα προϊόντα φρεσκοφτιάχνονται και φρεσκοψήνονται στην κουζίνα του κάθε Γρηγόρη, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες προδιαγραφές, προκειμένου να τα απολαμβάνουν πάντα φρέσκα & λαχταριστά οι εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές, που εμπιστεύονται το όνομα Γρηγόρης, καθημερινά.

Στις 25 Ιανουαρίου ο Γρηγόρης γιορτάζει και κερνάει

Στις 25 Ιανουαρίου ο Γρηγόρης μας προσκαλεί  να του ευχηθούμε και να μας κεράσει! Η ημέρα του Αγίου Γρηγορίου όπως το έχει και η παράδοση του Γρηγόρη εδώ και πάρα πολλά χρόνια γιορτάζεται από τα καταστήματα που ντύνονται με τα γιορτινά τους ρούχα για να υποδεχτούν τους φίλους τους Γρηγόρη που φέτος θα γιορτάσουν μαζί του δοκιμάζοντας τις νέες μπάρες δημητριακών με νιφάδες βρώμης, σοκολάτα υγείας και cranberries!

Επίσης, ο Γρηγόρης την ημέρα της γιορτής του καλεί με μεγάληχαρά και τους συνονόματούς του να γιορτάσουν όλοι μαζί προσφέροντάς σε όσους τον επισκεφτούν τον καφέ της αρεσκείας τους με τις θερμότερες ευχές του!
Η γιορτή επιφυλάσσει όμως και μερικές εκπλήξεις! Ο Γρηγόρης θα πραγματοποιήσει «εορταστικό» διαγωνισμό και για τους φίλους του στο Facebook, με νόστιμα και χορταστικά δώρα. Από τις 22 έως και τις 25 Ιανουαρίου οι φίλοι της σελίδας θα μπορούν να στέλνουν τις ευχές τους στο Γρηγόρη και αυτόματα να μπαίνουν σε κλήρωση. 20 τυχεροί θα κερδίσουν τα αγαπημένα μεσημεριανά γεύματα του Γρηγόρη για 1 εβδομάδα επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητες πίτες με χωριάτικο φύλλο (ανοιχτή πίτα με σαλάμι, κιμαδόπιτα με δαμάσκηνα, κοτόπιτα με γέμιση τριών τυριών, σπανακοτυρόπιτα), χορταστικά σάντουιτς με χειροποίητη focaccia σε τρεις γεύσεις (μπιφτέκι, φιλετάκια κοτόπουλο και καπνιστό ψαρονέφρι Καρδίτσας), δροσιστικές σαλάτες και μακαρονοσαλάτες. Οι νικητές θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα του Γρηγόρη την Τρίτη 26/01 στο παρακάτω Link http://www.gregorys.gr/el-GR/CompetitionsTerms/.

Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και καλή επιτυχία!

Για τον Γρηγόρη:
Ο Γρηγόρης με μακρόχρονη παρουσία στη αγορά και πείρα 44 ετών, πιστός στις αξίες του, γεμίζει με μεράκι το στομάχι και την καρδιά των φίλων του από το 1972. Η οικογένεια του Γρηγόρη, σήμερα η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ και μικρογευμάτων στην Ελλάδα και 8η σε Ευρωπαϊκή κατάταξη, περιλαμβάνει πάνω από 284 σημεία σε όλο τον κόσμο και υποδέχεται 200.000 καθημερινούς επισκέπτες. Τα προϊόντα φρεσκοφτιάχνονται και φρεσκοψήνονται στην κουζίνα του κάθε Γρηγόρη, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες προδιαγραφές, προκειμένου να τα απολαμβάνουν πάντα φρέσκα & λαχταριστά οι εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές, που εμπιστεύονται το όνομα Γρηγόρης, καθημερινά.

Γευσιγνωσία – Κτήμα Κυρ Γιάννη

Γευσιγνωσία – Κτήμα Κυρ Γιάννη
Αποδομώντας το Ξινόμαυρο… και όχι μόνο, με ένα ταξίδι από το 1995 έως σήμερα!

Την επόμενη Παρασκευή, καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά με μια πολύ ιδιαίτερη γευσιγνωσία με προσκεκλημένο τον Στέλιο Μπουτάρη. Ο Σταύρος Μουστάκας Οκταποδάς, θα «ανακρίνει» τον οινοποιό, που θα μας κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του κτήματος και τα κρασιά σταθμούς που τη σημάδεψαν, φυσικά με τη συνοδεία όλων των κύριων λευκών και ερυθρών ετικετών που παράγονται σήμερα, τόσο στις τρέχουσες χρονιές, αλλά και σε παλαιότερες που φτάνουν πίσω στο μακρινό 1995, σε μια φιλική και ανοικτή συζήτηση.

Επίσης σε μια «έκτακτη εμφάνιση», θα δοκιμάσουμε ξεχωριστά το Ξινόμαυρο που προκύπτει από τα τρία διαφορετικά αμπελοτόπια που συνθέτουν την θρυλική Ράμνιστα, ώστε να καταλάβουμε από πρώτο χέρι τη σημασία του blending!

Τα κρασιά της γευσιγνωσίας:

• Παράγκα αφρώδες NV
• Ντρούμο Sauvignon Blanc 2014
• Πάλπο Chardonnay 2014
• Κτήμα 2012
• Δυο Ελιές 2012
• Καλή ρίζα 2012
• Διάπορος 2012
• Ράμνιστα 2012
• Ράμνιστα block 5 Λίμνη 2011
• Ράμνιστα block 9 Σιντάτσι 2011
• Ράμνιστα block 5 Κυκλάμινα 2011
• Γιαννακοχώρι 2001
• Ράμνιστα magnum 1997
• Γιαννακοχώρι 1995

Κτήμα Κυρ Γιάννη
Πότε: Παρασκευή 22/01/2016
Ώρα: 20:15
Πού: Κριεζώτου 1Δ, Αθήνα
Κατάστημα Cellier Συντάγματος
Κόστος συμμετοχής: 40€

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων,
παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και στο 210 3610040

timthumb

Χριστούγεννα στο Γρηγόρη!

Φτιάξε τις γιορτές σου!
Για την πιο ζωντανή και φωτεινή περίοδο του χρόνου, ο Γρηγόρης δημιουργεί ένα απολαυστικό ρόφημα για να γιορτάσουμε με μοναδικό τρόπο αυτές τις μέρες!

Ειδικά για την εορταστική περίοδο, για να εμπλουτιστεί η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων με λαχταριστές γεύσεις το Coffeeright φέρνει το ρόφημα Christmas Spirit! Το γλυκό αυτό ρόφημα δημιουργήθηκε για να δώσει ζεστασιά στις κρύες ημέρες των γιορτών και να προσφέρει ένα γευστικό διαφορετικό ταξίδι.
Είναι απολαυστικό γιατί περιέχει Nescafe!
Είναι ξεχωριστό γιατί μαγεύει με την πλούσια γεύση σοκολάτας και το υπέροχο άρωμα φουντουκιού που τόσο ταιριάζει με τα Χριστούγεννα!
Είναι γιορτινό γιατί το χριστουγεννιάτικο topping από λαχταριστά ζαχαρωτά marshmallows πασπαλισμένα με σοκολάτα & σιρόπι σοκολάτας ξυπνά γλυκές Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις.
Είναι και το Χριστουγεννιάτικο δώρο του Coffeeright, γιατί όποιος παίξει στο διαγωνισμό στη σελίδα Facebook του Γρηγόρη https://www.facebook.com/gregorys.gr/ και καταφέρει να βρει τα δώρα που έπεσαν από το σάκο του Άγιου Βασίλη μπορεί να κερδίσει 3 Christmas Spirits ροφήματα!

Ο Γρηγόρης για τα Χριστούγεννα δημιούργησε και μία ακόμα ξεχωριστή γευστική πρόταση που συνδυάζονται απίστευτα με τα ροφήματά σας!
Λαχταριστά donutάκια που συνδυάζουν υπέροχα μέλι, κανέλα και καρύδια. Τρεις γεύσεις που δε μπορούν να λείπουν από τις γιορτές.
Τα Χριστουγεννιάτικα αυτά γλυκίσματα θα ξετρελάνουν τους μεγάλους αλλά και τους μικρούς φίλους του Γρηγόρη και προβλέπεται να γίνουν η αγαπημένη συνήθεια των φετινών γιορτών.

Ο Γρηγόρης προσκαλεί όλους να φτιάξουν τις γιορτές τους με τις νέες Χριστουγεννιάτικες γευστικές του προτάσεις και υπόσχεται ότι η νέα χρονιά θα είναι γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις και καινούριες λαχταριστές ιδέες!

Καλή απόλαυση!

Για τον Γρηγόρη:
Ο Γρηγόρης με μακρόχρονη παρουσία στη αγορά και πείρα 43 ετών, πιστός στις αξίες του, γεμίζει με μεράκι το στομάχι και την καρδιά των φίλων του από το 1972. Η οικογένεια του Γρηγόρη, σήμερα η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ και μικρογευμάτων στην Ελλάδα και 8η σε Ευρωπαϊκή κατάταξη, περιλαμβάνει πάνω από 284 σημεία σε όλο τον κόσμο και υποδέχεται 200.000 καθημερινούς επισκέπτες. Τα προϊόντα φρεσκοφτιάχνονται και φρεσκοψήνονται στην κουζίνα του κάθε Γρηγόρη, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες προδιαγραφές, προκειμένου να τα απολαμβάνουν πάντα φρέσκα & λαχταριστά οι εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές, που εμπιστεύονται το όνομα Γρηγόρης, καθημερινά.

25 Χρόνια “ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ”| Christmas Charity Gala

Το Wine Style σε συνεργασία με το Daios Food Bar Restaurant, σας προσκαλεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, σε μια φιλανθρωπική Food and Wine Experience βραδιά, αφιερωμένη στα 25 χρόνια από την πρώτη σοδειά του “Μαγικού Βουνού” NICO LAZARIDI, του πιο εμβληματικού ερυθρού Ελληνικού κρασιού.

Δύο διαφορετικές σοδειές “Μαγικό Βουνό” Ερυθρός καθώς και μερικές ακόμη ετικέτες της οινοποιίας NICO LAZARIDI θα συνδυαστούν με ένα ξεχωριστό μενού από μοναδικές γεύσεις και αρώματα, ειδικά σχεδιασμένο από τον chef του Daios Food Bar Restaurant, Νίκο Ισπυρούδη και την ομάδα του.

Οικοδεσπότες της βραδιάς, ο Φεδερίκος Λαζαρίδης, πρόεδρος Δ/Σ της NICO LAZARIDI και ο Στέφανος Κόγιας που θα μας μυήσουν στην απόλαυση των κρασιών του Κτήματος και θα δώσουν την ευκαιρία σε κάποιους να αποκτήσουν μερικές σπάνιες φιάλες Magnum “Μαγικό Βουνό” Ερυθρός.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν από την οινοποιία NICO LAZARIDI στο Ορφανοτροφείο Δράμας

ΜΕΝΟΥ

Μαριναρισμένος φρέσκος σολωμός με μους λευκού ταραμά και κροστίνι από focaccia
Cavalieri Lazaridi Λευκός NICO LAZARIDI 2014 από τις ποικιλίες Sauvignon Blanc και Ασύρτικο (ΠΓΕ Δράμα)

****
Ταμπουλέ με κους κους, φρέσκα Μεσογειακά μυρωδικά, κονφί φρέσκιας ντομάτας και ψητές γαρίδες
Μαγικό Βουνό Λευκός NICO LAZARIDI 2014 από 100% Sauvignon Blanc (ΠΓΕ Δράμα)

****
Κριθαρότο με σύγκλινο Μάνης, champignons και σως φρέσκιας ντομάτας
Μαγικό Βουνό Ερυθρός NICO LAZARIDI 2010 από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Cabernet Franc (ΠΓΕ Δράμα)

****
Οσομπούκο με πουρέ παρμεζάνας και ποικιλία μανιταριών σε σως κόκκινου κρασιού με άγριο θυμάρι
Μαγικό Βουνό Ερυθρός NICO LAZARIDI 2006 από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Cabernet Franc (ΠΓΕ Δράμα)

****
Μιλφέιγ με τραγανά φύλλα σφολιάτας και patisserie lemon grass
Solitaire NICO LAZARIDI από τις ποικιλίες Trebbiano και Moscato bianco (Λευκός Ημιαφρώδης Οίνος)
Τιμή μενού με τα κρασιά της Οινοποιίας NICO LAZARIDI: 45 ευρώ
Αυστηρά περιορισμένος αριθμός κρατήσεων (50)
Κρατήσεις: 2310 250200
Ώρα προσέλευσης: 21:00
Daios Luxury Living Hotel
Λεωφόρος Νίκης 59
546 22, Θεσσαλονίκη

Προσφορά δεκατιανού σε 11.000 μαθητές!

Πολλές φορές για να πετύχουμε ένα δυνατό αποτέλεσμα και να προσφέρουμε σημαντική βοήθεια χρειάζεται συνεργασία και ομαδικότητα! Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη βοήθεια τότε η επιτυχία είναι δεδομένη! Αυτό το ξέρει πολύ καλά  η εταιρεία Γρηγόρης που μαζί με τις εταιρείες Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Καραμολέγκος και Optima με το τυρί Adoro Gouda στήριξαν την πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων για να προσφέρουν χαρά σε 11.000 μαθητές δημοτικών σχολείων. Πολλά παιδιά είναι γεγονός ότι δεν έχουν την δυνατότητα να τρώνε καθημερινά το δεκατιανό τους στο σχολείο όπως δείχνουν τα ποσοστά για την επισιτιστική ανασφάλεια. Έτσι κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία ενός προγράμματος σίτισης που θα προσφέρει δεκατιανό σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη. Έτσι οι μαθητές 64 Δημοτικών Σχολείων της Αττικής και συστεγαζόμενων Νηπιαγωγείων θα λαμβάνουν δεκατιανό που περιλαμβάνει ανάλογα την ημέρα κουλούρι Θεσσαλονίκης, τοστ με τυρί και γαλοπούλα και φυσικό χυμό πορτοκάλι!

Οι πέντε εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους και ανέλαβαν το συνολικό κόστος του προγράμματος που ξεκίνησε να υλοποιείται στις 18 Νοεμβρίου. Με υψηλό το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και με τον στόχο να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν έμπρακτα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι εταιρείες στηρίζουν με επιτυχία το πρόγραμμα αυτό με το να χορηγήσουν τις πρώτες ύλες, την παρασκευή και τη διάθεση των ειδών που συνολικά θα φτάσουν τις 550.000 μερίδες!

Φυσικά σε όλη αυτή τη δράση δε θα μπορούσε να λείπει η υποστήριξη και η συμμετοχή των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των εθελοντών που φροντίζουν για τη διανομή των γευμάτων στα παιδιά. Η ευχή και ελπίδα  της δράσης αυτής είναι να γίνει αυτή η σημαντική ομαδική συνεργασία και η διάθεση προσφοράς με την οποία σχεδιάστηκε και υλοποιείται το πρόγραμμα παράδειγμα προς μίμηση ώστε να στηριχθούν περισσότερα παιδιά.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική βοήθεια για τα παιδιά και τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη και μπορεί να επεκταθεί με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων εταιρειών που μπορούν να ενισχύσουν τη δράση αυτή. Με την πεποίθηση ότι ο εθελοντισμός και οι ομαδικές προσπάθειες αποτελούν έναν σημαντικό τρόπο αντιμετώπισης των συνεπειών της κοινωνικής κρίσης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που χρειάζονται υποστήριξη, οι συμμετέχουσες εταιρείες καλούν και άλλες εταιρείες να συμβάλλουν με την προσφορά τους σε αυτή την προσπάθεια!

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρίες απευθυνθείτε στην κ. Δέσποινα Καραμήτσιου
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Τηλ: 210 3368349

Από την “Παλιά Αγορά του Αιγίου” …στα πιάτα σας!

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, στη 1:30 μ.μ., στο Κτήμα Βασιλείου, στο Κορωπί, η “Παλιά Αγορά τουΑιγίου” …έρχεται στα πιάτα σας!

Η γνωστή chef Ελένη Τσαγρή – Κούγια και ο executive chef Μάριος Κούγιας επιμελούνται το
γαστρονομικό γεύμα όπως το προσφέρουν στο διάσημο εστιατόριό τους:

ΜΕΝΟΥ

Καναπεδάκια
Astra 2014, Κτήμα Βασιλείου
ροζέ ξηρός, Αγιωργίτικο

Πράσινη σαλάτα με λάχανο, καρότο, ρόκα, σταφίδες Αιγίου, καρύδια και σως vinaigrette
Αμπελώνες Βασιλείου 2014, Κτήμα Βασιλείου
λευκός ξηρός, Σαββατιανό & Ροδίτης

Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο
Fume Αμπελώνες Βασιλείου 2011, Κτήμα Βασιλείου
λευκός ξηρός, Σαββατιανό

Χοιρνό ψαρονέφρι με σταφίδες και κεφαλογραβιέρα
Νεμέα Βασιλείου 2010, Κτήμα Νέμειον
ερυθρός ξηρός, Αγιωργίτικο

Μοσχαράκι κοκκινιστό με βουτυρωμένα λαζάνια
Κτήμα Νέμειον Reserve 2008, Κτήμα Νέμειον
ερυθρός ξηρός, Αγιωργίτικο

Πλατό ελληνικών τυριών ΠΟΠ
Ηγεμών Grande Reserve 2007, Κτήμα Νέμειον
ερυθρός ξηρός, Αγιωργίτικο

Εκμέκ Καταΐφι
Μελιτώδης 2009
οίνος γλυκύς, Σαββατιανό

Κόστος €30/άτομο

Κρατήσεις απαραίτητες στο 210.66.27.686 έως την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015.

Λίγα λόγια για το ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & το ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ

Mετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο της Dijon, στη Γαλλία, ο οινολόγος Γιώργος Βασιλείου
αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση και δημιουργεί το ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (www.vassilioudomaine.gr) με σκοπό
την παραγωγή εμφιαλωμένου κρασιού στο οποίο η ενός αιώνος πείρα της οικογένειας και το μεράκι θα εναρμονίζονται
με την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Η συνεχής αναζήτησή του για ελληνικές ποικιλίες έφερε το Γιώργο Βασιλείου στη Νεμέα, μια από τις ζώνες Ονομασίας
Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας και, ίσως, από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας. Εκεί
δημιούργησε το ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ (www.nemeionestate.gr), το οποίο δανείστηκε το όνομά του από την Αρχαία Νεμέα
και αποτελεί ένα οινοποιείο – έργο τέχνης στην καρδιά της σύγχρονης Νεμέας, το μοναδικό ισοβαρικό οινοποιείο
στην Ελλάδα, όπου παράγονται τα “μεγάλα” κρασιά ΗΓΕΜΩΝ και ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ.

H Trip2taste και η Kir-Yianni ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση ​ του Οινοτουρισμού στην Νάουσα

Η Trip2taste, η βραβευμένη εταιρεία γαστρονομικού τουρισμού, ενώνει δυνάμεις με την διακεκριμένη
οινοποιία Kir-Yianni για την ανάπτυξη και προβολή του οινοτουρισμού στην Νάουσα, την γη του
ξινόμαυρου. Ο γνωστός οινοποιός και ιδιοκτήτης της Κυρ-Γιάννη, κύριος Στέλιος Μπουτάρης, δήλωσε:
«Στόχος της συνεργασίας μας με την Trip2taste είναι η ανάδειξη της Νάουσας ως κορυφαίου
οινο-τουριστικού προορισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό θα γίνει μέσα από τη διοργάνωση ιδιαίτερων
οινικών εμπειριών, με σημείο αναφοράς το νέο κέντρο επισκέψεων του Κτήματος, που πρόκειται να
ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2016.» Υπεύθυνη για την οργάνωση, ανάπτυξη και προβολή του νέου κέντρου επισκέψεων της Kir-Yianni στο Γιαννακοχώρι θα είναι η Μαρίνα Μπουτάρη, ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Trip2Taste, με μεγάλη εμπειρία και ειδίκευση στο μάρκετινγκ και τον οινοτουρισμό. Η Μαρίνα Μπουτάρη σχολιάζοντας την ανάληψη του συγκεκριμένου project από την Trip2taste δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή μου δίνει τριπλή χαρά: πρώτον διότι θα συνεργαστώ ξανά με τον αγαπημένο μου ξάδελφο και την δυναμική ομάδα της Kir-Yianni, δεύτερον διότι θα ασχοληθώ με το στήσιμο από το μηδέν ενός επισκέψιμου οινοποιείου, μία δουλειά που την γνωρίζω καλά και την αγαπώ πολύ και τρίτον διότι θα δουλεύω σ’ έναν αμπελώνα που είμαι συναισθηματικά δεμένη μιας και έχω πολλές ωραίες παιδικές αναμνήσεις. Καλή μας επιτυχία!»

Μέχρι να ανοίξει το νέο επισκέψιμο μια σειρά από εκδηλώσεις θα διοργανώνονται για τους φίλους του κρασιού στη βεράντα του Κτήματος με θέα τους αμπελώνες της Kir-Yianni και τις πλαγιές του Βερμίου. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού, η οποία γιορτάζεται σε όλα τα επισκέψιμα οινοποιεία της Ευρώπης την δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία ενός παιχνιδιού ταιριάσματος των 6 επιλεγμένων κρασιών της Kir-Yianni από τη Νάουσα και το Αμύνταιο: Παράγκα Sparkling, Τέσσερις Λίμνες, Κτήμα Κυρ Γιάννη, Δύο Ελιές, Καλή Ρίζα, και Ράμνιστα, με εκλεκτά τυριά από όλη την Ελλάδα τα οποία συνοδεύονταν από τα χειροποίητα chutneys της εταιρείας Chefstories.

Η επόμενη εκδήλωση της σειράς ‘’Kir-Yianni Wine & Cheese Game” έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, στις 13:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νάουσα, H Πόλη του Οίνου». Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και οι κρατήσεις ξεκινάνε από την Τρίτη 1/12/2015 με τηλεφωνική κράτηση θέσεων στην Trip2taste 210 7239791 (Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 έως 17:00).

Η Οινοποιία Μπουτάρη αλλάζει το χάρτη του ελληνικού κρασιού λανσάροντας το “Οροπέδιο”

Ένα άριστο λευκό κρασί, από επιλεγμένους αμπελώνες του οροπεδίου της Αρκαδίας, παρουσιάζει με ιδιαίτερη περηφάνια η οινοποιία Μπουτάρη.

​Το «Οροπέδιο» είναι αποτέλεσμα της βαθιάς γνώσης, των πειραματισμών ετών με την
ποικιλία Μοσχοφίλερο, αλλά και της σπουδαίας εμπειρίας που παρέλαβε η οινοποιία
Μπουτάρη από την εταιρία Καμπά η οποία δραστηριοποιήθηκε στη περιοχή της Μαντίνειας
από τα μέσα του περασμένου αιώνα. Το «Οροπέδιο» αποτελεί την καλύτερη έκφραση της
ποικιλίας Μοσχοφίλερο, η οποία χρωστάει την αναβίωση και ανάδειξή της παγκοσμίως στην
ομώνυμη οινοποιία.

Ένα κρασί που προέρχεται από συγκεκριμένους αμπελώνες οι οποίοι καλλιεργούνται σε
χαλικώδη εδάφη χαμηλών αποδόσεων ανά πρέμνο. Από αυτά τα αμπέλια επιλέγονται
προσεκτικά τα σταφύλια, προκειμένου να διασφαλιστεί η άριστη υγιεινή κατάστασή τους.
Στην οινοποίηση εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλιση και στο τέλος το κρασί
περνά για σύντομο χρονικό διάστημα από δρύινα, γαλλικά βαρέλια.

Στο «Οροπέδιο» το Μοσχοφίλερο ξεδιπλώνει ένα σπάνιο, αριστοκρατικό και χαρισματικό
χαρακτήρα. Φίνα αρώματα μεγάλης διάρκειας, δομή, όγκος, πολυπλοκότητα είναι μερικά από
τα χαρακτηριστικά του κρασιού που το κάνουν διακριτικό και φινετσάτο, τα οποία
αναδεικνύονται και μέσα από την υψηλής αισθητικής εμφάνιση της φιάλης και της ετικέτας
του. Κυρίαρχο δημιουργικό όχημα της ανάγλυφης ετικέτας είναι ο τοπογραφικός χάρτης της
περιοχής του οροπεδίου της Μαντίνειας, με το υψομετρικό (650.00) το οποίο παραπέμπει στο
υψόμετρο της περιοχής όπου ξεδιπλώνονται τα αρώματα και τα χαρακτηριστικά του
Μοσχοφίλερου στο μέγιστο βαθμό.

Το «Οροπέδιο» θα το βρουν οι καταναλωτές μόνο σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.
​Στενήμαχος, 17 Νοεμβρίου2015

ΟΡΟΠΕΔΙΟ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατηγορία Ποιότητας: Π.Ο.Π. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ
Τύπος: Λευκός, ξηρός
Ποικιλία: 100% Μοσχοφίλερο
Περιοχή: Κτήμα Μπουτάρη στην Τρίπολη
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση με σύντομη παραμονή σε βαρέλια
Δυναμικό Παλαίωσης: 5-7 χρόνια
Εμφάνιση: Βαθύ λευκό, υποκίτρινο χρώμα
Αρώματα: Μεγάλης έντασης αρώματα όπως άγριο λευκό τριαντάφυλλο και
εσπεριδοειδή ενώ πλαισιώνεται από δευτερογενή αρώματα γκρέιπφρουτ
Γεύση: Παρουσιάζει μία λιπαρότητα και εμφανίζεται πιο δεμένο με μεγαλύτερο όγκο.
Ένα μοσχοφίλερο πιο γεμάτο στο στόμα από τα υπόλοιπα ενώ διακρίνεται πολύ
ευχάριστα και η τυπικότητα του μοσχοφίλερου στο άρωμα του. Χαρακτηριστικό του
είναι το μεγάλης διάρκειας αρωματικό τελείωμα του.
Αρμονία γεύσεων: Συνοδεύει άριστα σαλάτες με πολλά αρωματικά ή και φρούτα,
πιάτα με σολομό, ψητά λαχανικά, καλοκαιρινά πιάτα με ψάρι ή θαλασσινά

Wine Professionals Course@ Αθήνα 2015-2016

Το Wine Professionals Course φέτος ξεκινά και γίνεται το εργαλείο για κάθε επαγγελματία που θέλει να ανταπεξέλθει στις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης, με σκοπό η διεύρυνση των γνώσεών του και των δεξιοτήτων του να αποτελέσουν «όπλο» στην συγκεκριμένη αγορά.
Στο τέλος του course θα διεξαχθούν εξετάσεις του διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης FSMS Wine Expert Scheme, από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης επαγγελματιών STAREGISTER. Η συμμετοχή* στις εξετάσεις είναι προαιρετική αλλά η επιτυχία σ’ αυτές αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση πιστοποίησης για τις βαθμίδες Wine Pro & Sommelier.
Για περισσότερες λεπτομέρειες μεταβείτε στη σελίδα Σχήμα Επαγγελματικής Πιστοποίησης για Wine Experts & Sommeliers!

Συνοπτικά το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής:
Έναρξη: Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015
Λήξη: Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016
Ημέρες σεμιναρίων: κάθε Τρίτη & Πέμπτη
Ώρες σεμιναρίων:
1ο τμήμα μεσημεριανό: 13.30 – 16.30
2ο τμήμα βραδινό: 19.00 – 22.00
Ημερομηνίες & Θεματολογία:
Τρίτη 10 & Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λ.π)
Τρίτη 17 & Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 24 & Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 1, Πέμπτη 3, Τρίτη 8 & Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 15, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 & Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Καστελλίου 17, Γαλάτσι ,Τ.Κ. 11141, 2121006520, 2110137757
@: info@geniusingastronomy.gr ,  www.geniusingastronomy.gr

Τρίτη 12 & Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών)
Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 26, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου & Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Βάση της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα είναι 3 ώρες. Στο
συγκεκριμένο θέμα επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα αφιερώσουμε 9 ώρες ( ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα)
Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου & Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)
Πέμπτη 11, Τρίτη 16 & Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 Service (Πρακτική εξάσκηση)
Τρίτη 23 & Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος
Τρίτη 1 & Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 Αρχές marketing – Τεχνικές πωλήσεων – Τεχνική παρουσιάσεων

Κόστος για παρακολούθηση όλου του Course : 870,00 €

Δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένα ανά θέμα. Κόστος: 37,00 € / 3ωρο

* Κατάλογος επιπλέον κόστους για τη συμμετοχή στις εξετάσεις του διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης
FSMS Wine Expert Scheme, από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης επαγγελματιών STAREGISTER:
Certified Connoiseur Wine Expert 80,00 €
Certified Pro Wine Expert 120,00 €
Certified Sommelier 120,00 €

• Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων υπάρχει πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης του
σεμιναρίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε περίπτωση ακύρωσης τα χρήματα επιστρέφονται.
• Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης. Πληρωμή με καταβολή του αντιτίμου σε Τραπεζικό Λογαριασμό.
Απολαύστε υπεύθυνα.
Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2121006520 (13.00 – 20.00), 6947709991 & 6942958847 (13.00 – 20.00) και στα email: info@geniusingastronomy.gr, geniusingastronomy@gmail.com